Karrier tanácsadás

karrierváltóknak, pályamódosítóknak, újrakezdőknek

Keresed az utadat, de még nem találtad meg azt az irányt, ami hosszú távon is motiválni tud?

Szeretnéd értelmesen, hasznosan élni az életedet?

Az a célod, hogy jobban kiteljesedj és örömöt találj a munkádban?

Megingott az önbizalmad, elveszettnek érzed magad?

karrierologia-karrier-tanacsadas

Komplett karrier tanácsadás nyugat-európai színvonalon

A Karrierológia karrier tanácsadásán egyszerre használhatod ki a pszichológia és a coaching adta lehetőségeket, hogy megtaláld a számodra leginkább testhezálló karrierirányt.

Miben más az a karrier tanácsadás, amit kínálok?

  • Svájcban szereztem karrier tanácsadó pszichológusi diplomát és munkatapasztalatot a karrier tanácsadás terén
  • 2015-ben nyitottam meg a Karrierológiát, ahol elsősorban pályamódosítás előtt álló felnőtteknek kínálok karrier tanácsadást, jelenleg kizárólag online (Skype-on)
  • Pszichológiai alapú eszköztáramat a coaching módszereivel kiegészítve használom, hogy a lehető legszélesebb palettával segíthesselek
  • Pszichológusként olyan pszichometriai teszteket (pl. személyiség-, képesség-, érdeklődésteszt) is használok a karrier tanácsadásban, amelyeket a coachingban nem alkalmaznak
Karrier tanácsadás Karrierológia

Mások ilyen helyzetben fordultak hozzám:

Régóta útkeresésben vagyok, sosem találtam a helyemet. Eddig általában egy-másfél évente váltottam, mert ennyi idő után már nem találtam szellemi kihívást és eluntam magam. Úgy érzem, rengeteg dolog érdekel, ezért elég nagy a káosz bennem… szeretnék olyan pályát találni, amit szeretek, amit értelmesnek tartok és hosszú távon le tud kötni.

M. Ákos • 31, Magyarszakos végzettségű projektasszisztens

Azért fordultam Annához segítségért, mert 10 év munkatapasztalat után szerettem volna pályát módosítani, számviteli területről készültem üzleti elemzésre váltani, itt pedig újra pályakezdőnek éreztem magam. Sok félelem, bizonytalanság volt bennem ezzel a váltással kapcsolatban.

R. Helga • 37, Volt könyvelő, ma már data scientist

Nem érzek magamban elhivatottságot a közgazdász szakmám iránt. A munkahelyemen nem tudom megvalósítani az ötleteimet, teljesen megkötik a kezemet. Szeretnék váltani, de nem tudom, milyen területen lennék a helyemen, mi a nekem való?

K. Anna • 38, Közgazdász végzettségű anyuka, minisztériumi dolgozó

KARRIER TANÁCSADÁS PÁLYAMÓDOSÍTÓKNAK

Hogyan zajlik a pszichológiát és coachingot ötvöző, kifejezetten pályamódosítóknak szóló karrier tanácsadás?

1 – KI VAGY?

Ahhoz, hogy jó alapokról indulj a jövőben, érdemes tisztáznunk a szükségeleteidet, a vágyaidat és azt is, hogy milyen erősségeidre építhetsz, ezért az első 2-3 találkozás az önismeretről szól. Személyiség, érdeklődés, értékrend, képességek és kompetenciák értékelése, részben tesztek használatával.

2 – MIK A LEHETŐSÉGEID?

A második szakaszban segítek, hogy bővítsd, megismerd és megvizsgáld a lehetőségeidet, ezért pályairány, munka vagy vállalkozás ötleteket dolgozunk ki. 2-3 alkalmat a lehetséges karrier irányok felderítésére és kibontására szánunk, én pedig melletted leszek, hogy új ajtókat nyiss magad előtt.

3 – MIT TEHETSZ A JÖVŐDÉRT?

Az utolsó 1-2 alkalom során a szempontjaid mérlegeléséhez, a döntésed meghozásához kapsz támogatást, végül közösen kidolgozzuk a megvalósítás lépéseit. Úgy válunk el, hogy felvázoltuk a teendőidet és arra is felkészülünk, hogyan nézhetsz szembe az esetleges akadályokkal.

Volt ügyfeleim a Karrierológia karrier tanácsadásról:

Optimistán és lelkesen várom a következő félév kihívásait. Örülök, hogy belevágtam a karrier tanácsadásba, most már sokkal tisztábban látom magam előtt a célt és ez a közérzetemre is kihat, amit már több barátom, ismerősöm is megjegyzett.

M. Ákos • 31

A karrier tanácsadás sokat segített abban, hogy a karrierváltással kapcsolatos félelmeimet le tudtam győzni és el tudtam helyezkedni az új szakmámban. Anna remek szakember, inspiráló személyiség. Számomra egyértelmű, hogy nagy jelentősége van annak, hogy ő pszichológus és coach egyszemélyben. Nagyon jó élmény volt vele együtt dolgozni.

R. Helga • 37

Így, hogy tudom, mibe érdemes több energiát befektetnem és mit kell még tanulnom ahhoz, hogy sikeresen valósítsam meg a váltást, már sokkal könnyebb a munkahelyemen is. Jól körbejártuk, hogy milyen vagyok és örülök, hogy olyan pályairányt találtunk, amivel tényleg tudok azonosulni, amiben látok perspektívát.

K. Anna • 38

Karrier tanácsadás menete

Egyórás Skype találkozók, az igényeidtől függően 5-8 alkalommal

Az erősségeid, vágyaid, lehetőségeid tisztázását segítő, testre szabott szóbeli és írásbeli feladatok e-mailben

Az önismeretet támogató pszichometriai tesztcsomag (pl. személyiségteszt, képességteszt, érdeklődésteszt) felvétele az alkalmak között online felületen

A teszteredmények és a tanácsadáson megfogalmazott főbb karrierszempontok írásos összefoglalója

1-2 karrier- vagy pályairányra szűkített konkrét akcióterv kidolgozása közösen

Időpontot kérek