Ha többször előfordult már, hogy otthagytál egy állást, mert nem érezted, hogy a helyeden vagy, ha magad sem tudod biztosan, hogy hol és mit szeretnél csinálni, ha annyiszor váltottál már munkahelyet, hogy nehéz egy vezérfonalat felmutatnod a karrieredben és ez már kezd kellemetlen lenni az ismerőseid előtt, ne csüggedj! Nem vagy egyedül, nem is rontottál el semmit, csak keresed önmagadat.

Felnőttként másként választunk

18 évesen sokan választottunk rosszul, mert azt sem tudtuk, hova vezet egy-egy felsőoktatási irány, nem is igazán gondoltunk bele, mit fog jelenteni a mindennapok szintjén az a szakma, amit tanulunk. A karrierváltás felé felnőttként már inkább az az ambíció hajt, hogy nem látsz értelmet abban, amit csinálsz, nem tudsz a „választott” (?) foglalkozásoddal azonosulni, nem jelent örömöt a munkád, márpedig az örömtelen munkának az eredménye is csak középszerű lehet.

Nem kell megelégedned a középszerűséggel! Sosem késő váltani. Azok a pályamódosítók és újrakezdők, akiket az útkeresésükben karrier tanácsadóként kísérhetek, éppen azok az emberek, akik többre vágynak, akiknek fontos, hogy a munkájuk is az identitásuk része legyen, akik értelmesebb életet szeretnének élni. Te is egy vagy közülük?

Göröngyös az út, de egy minőségibb, értékesebb új életbe vezet

Talán megcsappant az önbizalmad, ahogy a sok „befutott embert” látod magad körül. Talán magadban keresed a hibát, amiért nem tudod, merre indulj. Vajon a többiek tényleg a saját útjukat járják? Vannak, akik igen, de sokan egyszerűen beletörődtek, meghajoltak a szélben, elvitte őket a sodrás… igazad van, ha úgy érzed, hogy többet ér az életed, mint hogy olyan munkát végezz, ami számodra értelmetlen!

Ahhoz, hogy tudatosan irányítsd az életedet olyan irányba, ahol jobban meg tudod valósítani önmagadat, a saját lehetőségeidet, ahhoz először magaddal kell tisztában lenned, világosan látnod a saját szempontjaidat és a félelmeidet is. A karrierváltás felé vezető második lépés annak felderítése, hogy milyen alternatíváid vannak, ezek közül melyik visz a legközelebb a saját személyes céljaidhoz? Ha nem sajnálod erre az önismereti útra fordítani az időt és az energiát, rajzolhatsz magadnak egy motiváló jövőképet, aminek megvalósításába már tudatos elkötelezettséggel kezdhetsz. Ha többre vagy kíváncsi, nézd meg, én hogyan tudok ebben segíteni.