Munkahelyváltás: az első lépés a legnehezebb

Talán nem szereted már a munkádat, nem látsz benne fejlődési lehetőséget, nem becsülnek meg, vagy úgy érzed, nem használod ki a képességeidet… Megérett benned az elhatározás a munkahelyváltásra: kezdődhet az álláskeresés!

Igen ám, csakhogy elképzelhető, hogy a jelenlegi munkahelyeden már régóta dolgozol, esetleg ismerős útján találtad, nincs sok tapasztalatod az álláskeresésben vagy épp nem tudod, hogyan add el magadat, nem állsz készen az „önreklámozásra”. Mindez csökkentheti az önbizalmadat, megnehezíti a nagy ugrást akkor, amikor pont arra van szükség, hogy magabiztosan képviseld magadat a munkaerőpiacon. Megosztom veled, hogy mit érdemes átgondolnod, hogy hatékonyan támogasd saját magadat az álláskeresésben.

A víziód – munkahelyváltás előtt gondold át, mire vágysz!

Nem érdemes vaktában lövöldöznöd és minden állásra jelentkezni, ami kicsit is hasonlít az elképzeléseidhez. Sokkal hasznosabb, ha tisztázod, mire vágysz és célzottan olyan pozíciókra jelentkezel, amik tényleg megmozgatják a fantáziádat, amelyek kapcsán izgalmat érzel, ha beleképzeled magadat az új szerepedbe.

Nem beszélve arról, hogy sokkal előnyösebben fogod tudni bemutatni magadat, mint munkaerőt, ha konkrét elképzelésed van arról, hogy mit szeretnél az új munkahelyen megtalálni, mi az, ami motivál. A cégek motivált munkaerőt keresnek, lehetőleg hosszú távra, hiszen nekik minden egyes kiválasztási folyamat és betanítás pénzbe és egyéb erőforrásokba kerül. Győzd meg őket, hogy érdemes beléd fektetniük!

Amit kínálsz – dolgozd ki az ajánlatodat!

Érdemes az álláskeresésre marketinges szemmel nézni, hiszen nem mást kínálsz, mint a saját munkaerődet egy nagyon erős versenyhelyzetben, vagyis az álláspiacon. Ahhoz, hogy megkülönböztesd magad a többi versenyzőtől, valami egyedit kell, hogy kínálj, amivel felcsigázod a pályázatodat kézbe vevő HR-es érdeklődését.

Ehhez a következőket kell átgondolnod:

  • Milyen szakértelmem, képességeim, személyes adottságaim tesznek engem különösen alkalmassá erre a pozícióra?
  • Milyen kompetenciákat építettem eddig a pályafutásom során, amire ennek a munkáltatónak szüksége lehet?
  • Milyen eredményeket tudok felmutatni, amivel mindezt alátámaszthatom? (Ne mondd, hogy nincsenek eredményeid! Megtartottál egy munkahelyet egy évnél hosszabb ideig? Elégedett volt veled valaha a felettesed, az ügyfelek vagy a kollégáid? Sikerült bármilyen téren pozitív változást hoznod a cégbe? Akkor biztosan vannak eredményeid is!)

Csomagold jól az üzenetedet!

A fentiek jó nyersanyagot adnak, hogy összeállítsd az üzenetedet: mit szeretnél magadról elmondani a pályázatodban? Nem mindegy az sem, hogyan csomagolod mindezt, a rendszerezett, áttekinthető önéletrajz persze „alap”, de érdemes azt is átgondolni, mire szeretnéd felhívni a figyelmet és hogyan?

Nagyon hasznos ilyenkor, ha van egy velős, frappáns üzeneted, mint a marketingben a „Unique Selling Proposition”, aminek a célja, hogy kitűnj a tömegből. Ez annyit tesz, hogy képes vagy röviden megfogalmazni, mi tesz egyedivé és miért érdemes téged választani a sok jelölt közül.

Mit veszíthetsz? Pályázz célzottan, de bátran!

Ne hidd, hogy azért, mert nem felelsz meg a pályázati kiírás minden pontjának, nincs esélyed. A valóságban sokkal árnyaltabb a kép: egyrészt az elvárásokban szereplő lényegi pontokat keresik, tehát nem minden részletnek kell megfelelni ahhoz, hogy kíváncsiak legyenek rád, másrészt nagyon sok múlik azon, hogy sikerül-e megfelelően testreszabnod és különlegessé tenned az önéletrajzodat. Az önéletrajz az első szűrő, így hatványozottan fontos, hogy igazán hatékony legyen.

A bátor munkahelyváltás, a sikeres álláskeresés tanulható. Érdemes erre az ugrásra felkészülni és megedzeni az önbizalmadat. A fentiek segítségével már ma elindulhatsz egy jobb munkahely felé, de ha szívesen vennél ehhez támogatást, szívesen segítek. Íme néhány példa, olyan eredmény, amit ügyfeleimmel közösen értünk el:

  • átalakított pályázati anyaggal egy hónap alatt, két jól célzott jelentkezés után sikeres munkavállalás a vágyott munkakörben
  • álláskeresési felkészítés után sikeres többkörös kiválasztás külföldön működő multinál, team leader pozícióba
  • közszféra után állami szférában való elhelyezkedés két hónap munkakereséssel
  • sikeres visszatérés hosszabb kihagyás (sokéves háztartásbeliként eltöltött időszak) után a munkaerőpiacra, pályázati anyag összeállítása és állásinterjúra való felkészülés
  • de sikerrel segítettem már IT, sales, management, pénzügy, szállítmányozás, logisztika, HR területen való elhelyezkedést is.

Ha szeretnéd, hogy együtt dolgozzuk ki az erősségeidből építkező munkavállalói profilodat, ha meg szeretnél tanulni igazán hatékonyan pályázni vagy meghatározni az új irányt a karrieredben, szívesen segítek!